Hvorfor får man skæl og hvordan undgår man skæl

Du har sikkert prøvet at have skæl, men ved du hvad det er, hvorfor det kommer og hvordan du forebygger?

Skel er døde hudceller, der samles i hårbunden. Skæl kommer når gamle hudceller i hovedbunden dør og skaller af, dette kan ikke altid ses med det blotte øje, men når der er kommet skel nok er du ikke i tvivl om at du er ramt. Skæl ser ikke godt ud og det kan også godt klø en del.

Årsager til skæl

Skæl kommer som følge af en gærsvamp kaldet Pityrosporum, som findes i alle sunde og raske menneskers hovedbund. Svampen er ikke en man kan se med øjet og den er harmløs i langt de fleste tilfælde. Hos få mennesker kommer denne gærsvamp i et unormalt stort antal og disese har tendens til at få skæl. Cirka 1 af 5 rammes af denne gærsvamp i unormalt stort antal, der er forskellig grad af hvor slemt man bliver ramt og hvor meget det klør. Skæl kan i værste fald føre til uønsket hårtab.

Forebygge skæl.

har du tendens til skæl, så bør du også overveje hvad du spiser. Gærsvampen, som foresager skæl, lever af sukker og derfor bør du ikke spise mad med for meget sukker. De ting du bør holde dig fra er sukker, gær, hvidt brød og kager.

Behandling af skæl

Skæl i hovedbunden er til stor gene for dem som bliver ramt. Det både klør og drysser ned, hvilket gør det svært at undgå at klø i. Det er dog vigtigt du ikke klør for voldsomt, da dette kan gøre at huden sprækker og der kommer en infektion.

Det gælder om at finde en ordentlig skæl shampoo og bruge denne et par gange (husk ikke at vaske hår hver dag)

Kérastase Specifique Bain 200 ml koster 169 kr.

Gå Direkte Til Tilbud

Kérastase laver nogle af de bedste hår produkter og denne shampoo er ideel til bekæmpelse af skæl og tør hovedbund.

Denne shampoo mod skæl er med en let exfolierende effekt, der efterlader din hovedbund frisk.

 

.

Cutrin BIO+ Active 200 ml koster 114 kr.

Gå Direkte Til Tilbud

Denne shampoo er særdeles effektiv. Den indeholder det aktive stof, Piroctone Olamine, som reducerer kløe og rødme, og regulerer dannelsen af talg.

Denne shampoo indeholder også enebærskuds ekstrakt som beroliger hovedbunden.

 

 

Nicehair.dk har en lang række lækre hårprodukter. Er du ude efter et andet mærke end der er nævnt her på siden, så prøv at kigge forbi Nicehair.dk

Om FashionWomen

FashionWomen.dk er side for moderigtige kvinder og piger i alle aldre. Her finder du de nyeste trend, de bedste tilbud og meget andet der omhandler mode. Vil du være med på mode og følge de nyeste trend, så følg med her på FashionWomen.dk
Dette indlæg blev udgivet i Guides og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar