Fjern makeup fra tøj

Du har sikkert prøvet at få makeup på tøjet, men hvordan får man fjernet makeup fra sit tøj?

Der er ingen grund til at gå i panik, hvis du har fået mascara, pudder, læbestift, foundation eller måske selvbruner på tøjet. Har du af den ene eller den anden årsag været så uheldig at få makeup på tøjet, så er her en lille guide til hvordan du kan fjerne det fra tøjet.

Læs med her og find ud af hvordan du fjerner disse makeup pletter fra dit tøj.

Fjern pudder fra tøjet

Har du fået puder på tøjet, så skal du bruge følgende for at fjerne det opvaksemiddel, plastikpose og husholdningssprit.

Derefter gør du følgende

  1. Påfør opvaskemiddel på puder pletten.
  2. Læg tøjet i posen og bind en knude. Tøjet med pudder plet skal ligge i denne pose og trække i mindst 24 timer.
  3. De fleste pletter burde være opløst af opvaskemiddel, er der mere så dyp forsigtigt med husholdningsprit.
  4. Vask tøjet i maskine som du plejer.
Dette burde være nok til at fjerne små pudder pletter på tøjet.

Fjerner mascara fra tøjet.

Er det mascara du skal have fjernet, så skal du vide om det er vandfast eller ikke vandfast. Der er 2 vidt forskellige metoder til at fjerne disse fra tøjet.

Ikke vandfast – Her bruger du samme måde som er beskrevet ovenfor med pudder. Put lidt opvaskemiddel på pletten, put tøjet i en tætlukket pose og lad det trække 24 timer. herefter kan du vaske tøjet i maskine som normalt og pletten burde være forsvundet.

Vandfast  Med lidt rensebenzin på en klud, kan du prøve at dup forsigtigt på pletten. Prøv at se om du kan fjerne pletten helt og derefter i vaskemaskinen og vaske som normalt.

Fjern selvbruner fra tøjet.

Det værste at få på tøjet er selvbruner. Det er næsten umuligt at få af og der er kun en lille chance for det lykkes. Prøver du at få dette af skal du dog være opmærksom på at det kan blege dit tøj.

Smør pletten ind i Vanish pletfjerner og lad det arbejde sig ind i pletten af selvbruner. derefter vaskes tøjet i maskinen som normalt.

Denne er på eget ansvar og der er risiko for at blege tøjet. Det er dog et forsøg værd, da dit tøj alligevel er ødelagt af en selvbruner plet, så det kan vel egentlig ikke blive meget være.

Fjern foundation fra tøjet.

Foundation er ikke nær så svært at få af tøjet som selvbruner. For at få foundation af tøjet skal du smøre opvaskemiddel på pletten, lade det sidde og trække i mindst 24 timer og derefter vaske i maskinen.

Fjern læbestift fra tøjet.

Har du fået læbestift på tøjet, så kan du prøve at med en klud med lidt rensebenzin og tørre ovenpå pletten. Det kan være du skal gnide lidt, specielt, hvis det har siddetpå tøjet længe.

Om FashionWomen

FashionWomen.dk er side for moderigtige kvinder og piger i alle aldre. Her finder du de nyeste trend, de bedste tilbud og meget andet der omhandler mode. Vil du være med på mode og følge de nyeste trend, så følg med her på FashionWomen.dk
Dette indlæg blev udgivet i Guides og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar