Overvejer du et brystløft efter fødslen?

Mange kvinder oplever, at deres bryster ændrer sig efter en graviditet. Det er helt naturligt, og et hængende bryst er ikke noget, man bør skamme sig over. Ikke desto mindre kan det betyde meget for selvværdet, når man ser sine bryster ændre sig. Så læs med her, hvis du vil vide mere om et brystløft.

Hvad er et brystløft?

Som ordet lidt siger i sig selv, har et brystløft til formål at løfte brystet eksempelvis efter en graviditet. Man kan dog også føle behov for et brystløft, selvom der ikke er en graviditet indblandet. Brystløftet kan også foretages i forbindelse med en brystforstørrende operation eller en brystreduktion. Hvis man i forvejen har en stor barm, er det nemlig ikke sikkert, at et brystløft vil kunne gøre en stor forskel for barmens udseende, hvis der ikke også samtidigt foretages en brystreducerende operation.

Hvorfor får kvinder et brystløft?

Et hængende bryst kan være utroligt genererende for mange kvinder. Mange forbinder et plastikkirurgisk indgreb med enten en brystforstørrelse eller brystreduktion, men ofte kan blot et brystløft gøre kæmpe forskelle på det fysiske og psykiske plan. Efter man har været gravid og har ammet, kan brysterne godt ændre form. Det er meget normalt, og de fleste har det helt fint med ændringen. Et simpelt brystløft kan dog gøre underværker, hvis man er blevet ked af sit brystparti. Et brystløft kan dog også være en mulighed, hvis man har været igennem et større vægttab.

Er et brystløft farligt?

Som ved alle andre former for operationer, er der selvfølgelig en masse risici forbundet med et brystløft. Man bør derfor overveje nøje, om man synes det er det værd. Her er det vigtigt at huske på, at plastikkirurger kun ønsker deres patienter det bedste. De guider patienterne på bedste vis, så man også kommer til at få det resultat, som man ønsker sig. Man skal være opmærksom på, at et brystløft kan medføre infektioner, manglende blodforsyning, ømhed og hævelse. Hvis man er ryger, skal man måske også lige overveje, om man i det hele taget er villig til at stoppe med det, da man på det kraftigste bliver anbefalet ikke at ryge under hele forløbet – det vil sige både i et par måneder før operationen og et par måneder efterfølgende. Rygning kan føre til mange flere komplikationer, end der i forvejen er forbundet med et brystløft. Men alt i alt er et brystløft selvfølgelig ikke mere farligt end alt muligt andet, hvis man blot tager sine forholdsregler.

Dette indlæg blev udgivet i Diverse. Bogmærk permalinket.