Gør den store dag til den største: planlæg dit bryllup

Mange ser frem til deres bryllupsdag som den største begivenhed i deres liv. Unge piger drømmer om dagen fra en helt ung alder. Drømmer om kjolen, drømmer om blomsterne, drømmer om kagen og drømmer om at finde manden.

Måske er du en af de heldige, hvor tiden er inde til at sætte en ring på løftet om evig kærlighed mellem dig og din partner. I så fald står du måske og skal i gang med planlægningen af den store dag. Hvis du ikke helt kan overskue, hvor man skal starte, og hvor man skal slutte, kan du trygt læse med her.

Der er mange ting, man skal have styr på inden et bryllup. Men det allervigtigste er, at I først fastlægger et budget. Der findes nemlig ikke noget mindre romantisk end at blive uvenner over små, praktiske ting, som man kan tage i opløbet.

Hvis I står i en situation, hvor I kunne bruge hjælp udefra til at dække nogle af udgifterne, kan det være, I er interesserede i at optage et lån. Lær mere om lån ved at læse denne artikel.

Planlægning uden problemer

Det kan være en udfordring, når to skal blive enige om tingene. Nu er I altså to, der skal giftes, og derfor handler planlægningen om at finde kompromiser og komme hinanden i møde på de beslutninger, I er uenige om. Husk, kærligheden er det vigtigste, og det er jeres fælles dag.

Når det er på plads, er der en række ting, der skal tages stilling til. For eksempel:

  • Størrelsen på brylluppet. Herunder skal der udarbejdes en gæsteliste og tages stilling til, hvor formel dagen skal være. Er det hele turen med vielse i kirken og en lang gæsteliste? Eller er det bare jer og den nærmeste familie til en uformel ceremoni?
  • Det kan være, du og din partner ikke kommer fra samme sted, og I har familie forskellige steder. Skal brylluppet holdes, hvor I bor, eller vil I gerne ud? Har I mødt hinanden et romantisk sted, som kunne være stedet for receptionen?
  • Bespisning og drikkelse. Hvis I holder en reception eller fest efter vielsen, vil I formentlig sørge for noget mad og drikke til gæsterne. Mange spisesteder vil tilbyde jer at få en prøvemiddag. På den måde kan I smage maden, inden I bestiller til alle gæsterne.
Dette indlæg blev udgivet i Guides. Bogmærk permalinket.