Sådan ser din hudplejerutine ud, hvis du har tør hud

Det kan være rigtig irriterende, når man har tør hud. Det skaller, det klør og det er bare rigtig træls. Heldigvis er der nogle få ting, du kan gøre i din daglige hudplejerutine, som kan hjælpe din tørre hud med at være mindre tør. Læs med her og find ud af, hvordan din hudplejerutine bør se ud, hvis du har meget tør hud.

En god ansigtsrens

Det er altid godt at starte med en god ansigtsrens, da huden har behov for at blive renset grundigt cirka en gang om dagen (helst om aftenen). Det er ofte nok blot at rense huden med lunkent vand om morgenen, når man har tør hud, så man ikke risikerer at udtørre huden endnu mere. Vælg gerne en ansigtsrens uden vand, og den må meget gerne være lidt federe i konsistensen.

Serum

Tør hud er ofte hudens måde at vise, at den mangler den nødvendige næring for at blive normal igen. Derfor kan det være en god ide at vælge en serum med en masse næring i, så din hud bliver glad igen. Vælg eventuelt en serum med et højt niveau af olie i, så huden bliver fugtet yderligere med olien.

En god creme

Det sidste step er en god fugtighedscreme med masser af fugt i. Fugtighedscremen har til formål at gennemfugte huden, så der er fugt i helt indtil næste gang, du skal påføre cremen. Vælg derfor en god en af slagsen, så du altid har gennemfugtet hud.

Alt det ekstra

Hvis du har meget tør hud, er der også en masse ekstra, du kan gøre. Overvej at investere i en god olie til huden, du kan bruge et par gange om ugen, en toner som kan berolige huden og en øjencreme, som kan sørge for færre rynker om øjnene forårsaget af den allerede tørre hud.

Dette indlæg blev udgivet i Hudpleje. Bogmærk permalinket.