Pumps – pumps stiletter – Must have fodtøj

Alle kvinder med sans for mode elsker pumps. Generelt er kvinder vilde med sko og jo flere jo bedre.

>> Nelly har ca. 400 forskellige Pumps. Se priser her! <<

Pumps og stiletter giver pumps stiletter. Pumps og stiletter minder meget om hinanden, men er egentlig to forskellige slags sko, der så har nogen fælles træk. At der er flere fællestræk ved pumps og stiletter, har gjordt at navnet pumps stiletter er opstået. Så er du i tvivl om det er et par pumps, så kan du bruge ordet pumps stiletter.

Hvad er stiletter og hvad er pumps?

Stilleter har mange mange års historie bag sig. Oprindeligt var stiletter ikke som de er i dag og stiletter som vi kender dem i dag kom først frem i 1940érne, før i tiden var sålen hævet over jorden og hælen var så endnu højere. Stiletten som vi kender i dag var på måde i Udviklingen gennem årene har ændret på dem. I årene fra 1940 og frem til midten af 1980érne var stiletter på mode herefter røg de faktisk helt af mode og det var svært at finde stiletter i butikkerne. I slutningen af 1990érne kom der for alvor gang i stiletterne igen. Den berømte tv serie Sex and The City med de 4 moderne kvinder Carrie Bradshaw, Charlotte York, Miranda Hobbes og Samantha Jones satte for alvor gang i stiletternes optur i modeverdenen. Som serien fik succes, kom stiletterne på mode igen og selvom seriens sidste afsnit var i 2005 så er moden fortsat derefter.

Det der kendetegnet ved stiletter

  • En høj, tynd og spids hæl
  • Smalle og tæt siddende i siderne
  • De er åbne i ryggen
  • De er med spids snude

Pums var oprindeligt en hel almindelig sko til herre, som havde nogle meget specielle kendetegn:

  • De er med en lukket ryg, som støtter omkring hællen
  • De er stropløse og uden snørebånd eller anden form for fastgørelse
  • De er lette at hoppe i, og sidder behageligt til om foden
  • De har en rund snude
Pumps er gennem tiden udviklet sig til også at være et populært fodtøj og har ændret sig noget siden de oprindelige. De oprindelige pumps til mænd er idag hvad vi kalder en klassisk herresko. Op gennem 1950érne tog pumps en stor udvikling og blev også populært blandt kvinder. Stiletter og den oprindelige pumps blev sat sammen og det blev til pumps som vi kender idag eller pumps stiletter som de også kaldes. Pums og stiletter er idag stort sæt det samme og mange bruger også betegnelsen pumps om stiletter. Der er, som du kan læse længere oppe en forskel, men den er ikke stor og derfor sættes de oftest i forbindelse med hinanden.
Pumps stiletter fås i en lang række mærke og i den dyre ende er mærker som Christian Louboutin og Jimmy Choo særdeles populære. Der er også mærker som ikke er helt så dyre og her er mærker som Duffy, Dixie og SHOE SHI BAR at nævne. Pums og stiletter er idag stort sæt det samme og mange bruger også betegnelsen pumps om stiletter.

Sorte pumps og stiletter er altid populære

Uanset årstal og andet, så er de sorte pumps og stiletter altid end vinder. Disse har altid været at finde i udvalget og en sort stilet eller pumps er en klassisk og elegant sko. Det er denne farve som før i tiden var foretrukket blandt overklassen, men idag går alle med sorte pumps og stiletter. Disse kan også bruges med stort set alt i dit klædeskab og sort passer til alle farver.   Stiletter og pumps fås i en lang række mærker og modeller og der er noget for alles smag. Det er et stykke fodtøj som ikke kan undværes i en kvinde garderobe.

Du kan købe pumps i stort set alle butikker med mode til kvinder og dette gælder også webshops. På nettet finder du ofte et bredere udvalg og her finder du også tit rigtig gode tilbud. Hos fx. Nelly eller Smartgirl har de et bredt udvalg og du finder helt sikkert et par som du vil syntes om.

>> Nelly har ca. 400 forskellige Pumps. Se priser her! <<

Om FashionWomen

FashionWomen.dk er side for moderigtige kvinder og piger i alle aldre. Her finder du de nyeste trend, de bedste tilbud og meget andet der omhandler mode. Vil du være med på mode og følge de nyeste trend, så følg med her på FashionWomen.dk
Dette indlæg blev udgivet i Pumps og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar