Hårtab rammer måske flere kvinder, end du tror

Som kvinde er der visse ting, man bare aldrig håber at komme ud for. Mens de helt store frygter måske er forbundet med stor lidelse, kan der også ligge en stor frygt forbundet med eksempelvis hårtab. Selvom det måske ikke udgør en direkte trussel mod ens liv, så vil det for mange kvinder virke som et stort tab, når man pludselig begynder at miste håret. For mange vil det være forbundet med en form for skam, og måske derfor hører man ikke så mange kvinder tale højt om. Men det betyder også at det i virkeligheden nemt kan ramme flere kvinder, end du går og tror.

Hvorfor taber nogle kvinder håret?

Der kan være flere årsager til, at man som kvinde mister hår. For mange sker det i første omgang i form af pletvis hårtab, hvorfra det så for nogle udvikler sig til tab af alt hår. Hvordan det udvikler sig vil ofte afhænge af årsagen.

Det er eksempelvis ikke ualmindeligt miste hår i forbindelse med graviditet. Det er ikke nødvendigvis alt hår, der falder ud, men mange oplever en markant fortynding af hårpragten og muligvis også skaldede pletter.

For andre ligger der en lidelse bag hårtabet, som for eksempel alopecia. Det kan både indebærer pletskaldethed og tab af alt hår på hele kroppen.

Hvad kan man stille op?

Det første spørgsmål, der formentlig melder sig hos mange kvinder, er, hvad man kan stille op. Desværre er det dog ikke altid muligt at forhindre eller forebygge hårtab. Derfor kan det være vigtigt at lære at acceptere, at det sker for mange, og at det er til at leve med.

Der findes dog også produkter, der er udviklet til at modvirke hårtab, når det for eksempel sker i forbindelse med en graviditet. De kan altså være værd at prøve, selvom der aldrig er garanti for, at det virker.

Dette indlæg blev udgivet i Diverse. Bogmærk permalinket.