Sid rigtigt og undgå smærter i nakke, skulder og ryg

dårlig ryg

Har du ofte smærter i skulder og ryggen, så ser her hvad ud kan gøre for at undgå det.

Det kan være du har travlt på jobbet, sidder med en skoleopgave som skal være færdig eller ligende, men husker du at tænke over måden du sidder på? Går du og har ondt i skulderne eller ryggen, så skyldes det ofte måden du sidder på. Der er heldigvis nogle enkle råd du kan følge for at undgå disse smerter.

 1. Sid ordentligt på stolen, når du er i skole, arbejder eller ligende.
  Der skal på bordet være plads til dine albuer kan hvile når du bruger et tastatur. Slap af i dine skuldre og albuerne skal gerne være bukket i en vinkel på ca. 90 grader. Stolen du sidder på skal passe i højden, så dine fodsåler er fladt på jorden og lårene parallelle med jorden.
 2. Skift stilling.
  Mange steder er der idag hæve sænke borde og stole. Udnyt dette og skift stilling i løbet af dagen.
 3. Pas på du ikke sider og falder sammen.
  En lændepude kan være en god ide, hvis du har tendens til at sidde og falde sammen, den hjælper med at holde et naturligt lændesvaj.
 4. Stræk ud.
  Det er vigtigt du får strukket ud og specielt nakkemusklerne kan blive stive og give smerter. Læg øret på skulderen, placer hånden på hovedet og mærk et stræk. Husk at gøre det med begge sider.
 5. Sørg for ikke at spænde i skulder og ryg i vinterkulden
  Kulden gør at mange naturligt trækker skuldrene op, men dette gør ikke godt for noget, så slap af i skuldrene også når det er koldt.
 6. Hold pauser.
  Rejs dig op mindst en gang i timen, tag en tår vand og få lige 1 minut pause.

Dette var 6 gode råd der gør at du kan undgå smerter i skuldrene eller ryggen. En god gang massage en gang imellem kan også gøre underværker. At træne jævnligt og holde sig sund og i god form er også en vigtig ting for at undgå skavanker som dårlig ryg eller ondt i skuldrene.

Har du stadig smerter, så kontakt din læge som kan henvise dig til en fysioterapeut.

Om FashionWomen

FashionWomen.dk er side for moderigtige kvinder og piger i alle aldre. Her finder du de nyeste trend, de bedste tilbud og meget andet der omhandler mode. Vil du være med på mode og følge de nyeste trend, så følg med her på FashionWomen.dk
Dette indlæg blev udgivet i Guides og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.